Bijltjesdag bij Leidsch Dagblad

Vrijdag heeft de directie van de Hollandse dagblad Combinatie (HDC), dat is de uitgever van onder andere het Leidsch Dagblad, de gesprekken afgerond met het voltallige personeel. Daarmee is dan intern duidelijkheid over welke redacteuren hun baan verliezen en wie kan blijven. De uitgever moet fors bezuinigen, waardoor in totaal 180 arbeidsplaatsen vervallen. Bij het Leidsch Dgablad gaat het om 12 fte’s (fulltime banen). Hoeveel mensen in Leiden hun baan verliezen is nog niet bekend gemaakt. Met het verdwijnen van de arbeidsplaatsen zal ook het aantal redactionele pagina’s worden teruggebracht.

Een andere maatregel in het kader van de omvangrijke bezuinigingsoperatie gaat in de loop van 2004 in. Het Leidsch Dagblad gaat dan verder als ochtendblad. Omdat HDC dan alleen nog maar ochtendbladen uitgeeft, wordt zo een verdergaande redactionele integratie en een verdere vermindering van banen, mogelijk gemaakt.

Advertentie

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×