De buste van Rembrandt op de hoek van de Witte Singel en het Noordeindeplein. (foto: Leidenpromotie).

Kranslegging bij beeld Rembrandt

Op 15 juli zal, net als vorig jaar, om middernacht een kranslegging plaatsvinden bij het borstbeeld van Rembrandt op de Witte Singel. Vorig jaar is deze hommage aan Leiden’s beroemdste zoon gestart door Ben Walenkamp en de VVV. Bij die gelegenheid is afgesproken om dat voortaan elk jaar op de verjaardag van Rembrandt te doen.

Dit jaar is de kranslegging extra feestelijk, aldus Bart in ’t Veld van VVV Holland Rijnland: “De gemeenteraad heeft vorige week namelijk besloten om het 400ste geboortejaar van de schilder in 2006 uitgebreid te vieren. Het is de bedoeling om 2006 een internationaal feestjaar te maken en Leiden voor altijd als Rembrandt’s geboortestad op de kaart te zetten”.

Alle Leidenaren zijn van harte uitgenodigd om deze kranslegging bij te wonen. Op 14 juli om 23.45 uur vertrekt de informele stoet vanaf Grand Café De Grote Beer in de Rembrandtstraat.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×