Precies om 00.00 uur werd op 15 juli door Tjeerd Scheffer en Ben Walenkamp een krans om het Rembrandt borstbeeld aan de Witte Singel gehangen. (foto's: Chris de Waard).

"Rembrandt moet gaan leven"

In de aanloop naar de viering van het Rembrandtjaar in 2006, de gemeenteraad heeft daarvoor begin juli 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld, moet de Leidse schilder steeds meer deel gaan uitmaken van het dagelijks leven in Leiden. Een bescheiden begin werd om middernacht gemaakt met een kranslegging bij het borstbeeld van de beroemde “Leidse Zoon”. Met de bijeenkomst werd de geboortedag van Rembrandt herdacht.

Vorig jaar werd de verjaardag voor het eerst herdacht met de nachtelijke kranslegging. Toen kwamen er acht mensen opdagen. Dit jaar brachten al gauw drie keer zoveel echte Leidenaren een toast uit op de verjaardag van de schilder.

Om Leiden als Rembrandtstad op de internationale toeristische kaart te zetten, worden er in 2006 talloze activiteiten georganiseerd. Als het aan Tjeerd Scheffer van VVV Leidenpromotie ligt, is er zelfs het hele jaar door, elke dag minstens één activiteit. Dat kan variëren van een langlopende tentoonstelling en het vervangen van de mannetjes in de verkeerslichten voor een beeltenis van Rembrandt, tot Rembrandt-wandelingen en een heuse musical.

Leiden Rembrandt


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×