RTV West sluit studio's in Leiden en Gouda

De regionale omroep RTV West wil af van de studio’s die de omroep heeft in Leiden en Gouda. De studio in Gouda wordt zeker afgesloten, het besluit over Leiden lijkt af te hangen van eventuele financiële steun van de gemeente Leiden. De Leidse redacteur die RTV West jarenlang in de Sleutelstad had, is al maanden geleden naar de Haagse vestiging gehaald. Vervanging staat niet op het prioriteitenlijstje van de regionale zender die geplaagd wordt door gekelderde luistercijfers, een slechte ontvangst en teruglopende reclame-inkomsten. Onlangs liet de omroep weten nog dit jaar 700.000 euro te moeten bezuinigen. Daardoor werden tientallen freelancers aan de kant gezet. Deze zijn een rechtzaak tegen de omroep begonnen. Het vertrek van West heeft mogelijk ook gevolgen voor de lokale omroep Holland Centraal die in hetzelfde pand is gehuisvest. Het is nog onduidelijk of die omroep de huur alleen kan opbrengen. Overigens is Holland Centraal formeel nog niet door West ingelicht.

Volgens de meest recente cijfers is RTV West met een marktaandeel van 4,8 procent de slechtst beluisterde regionale omroep. Die daling zette in toen in april werd overgeschakeld op een nieuwe programmering, met overdag alleen maar gesproken woord. Hoofdredacteur Fresen zei vorige week in de Haagse Courant dat de programmering de komende tijd wel wat aantrekkelijker gemaakt zal worden “Er komen minder herhalingen en we worden herkenbaarder als talkradiozender. Als dat niet werkt, passen we eventueel de programmering tussen tien en vier uur aan. Daarvoor en daarna is het tijd voor nieuwsradio die we nu al veel beter maken dan een jaar geleden.” Ook de nieuwe directeur Dink Binnendijk, die half oktober aantreedt, wil de nieuwe programmering nog een kans geven. In elk geval tot komend voorjaar.

Vandaag heeft RTV west in een persbericht aangegeven de nieuwe programmering toch al veel eerder te gaan evalueren. Radio West gaat zowel intern als extern evalueren. Dit gebeurt door het instellen van een luisterpanel onder de luisteraars en het houden van onderzoek onder de adverteerders naar de beleving van het format. Daarnaast zal bureau Intomart een waarderingsonderzoek uitvoeren onder een representatief aantal mensen in het uitzendgebied van 89.3 Radio West. Deze onderzoeken zullen in het najaar plaatsvinden. Vooruitlopend op de uitkomsten daarvan voert West per direct al één wijziging door. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er voortaan weer muziek te beluisteren op de regiozender.

Advertentie

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×