SP-jongeren kraken kantoorpanden

Aanstaande dinsdag organiseert ROOD, de jongeren in de SP, een scholingsbijeenkomst over de problematiek in de volkshuisvesting en over de acties die ondernomen gaan worden. Driek van Vugt, landelijk voorzitter van ROOD roept op tot harde acties tegen de woningnood onder met name jongeren. Zo zullen de komende maanden in het hele land leegstaande kantoorpanden door ROOD bezet worden. ROOD-Leiden zal daarbij volop meedoen. “Zo willen we de overheid tot een reactie dwingen en ons recht op huisvesting invulling geven,” aldus Van Vugt die alvast belooft dat het een hete herfst zal worden.

“Waar vroeger de volkshuisvesting een overheidstaak was, en de overheid dit dus ook financieel moest waarmaken, zijn de woningbouwverenigingen inmiddels verzelfstandigde stichtingen die financieel hun eigen broek op moeten zien te houden. Het gevolg was dat goedkope huizen met relatief lage huren gesloopt werden en worden en dat daarvoor in de plaats duurdere en ook nog eens veel minder huizen werden gebouwd. Want daar was zogenaamd behoefte aan, wezen allerlei al dan niet in opdracht van de woningbouwstichtingen uitgevoerde onderzoeken uit. Alsof Portaal en consorten niet wisten en weten hoeveel mensen op een betaalbare huurwoning wachten,” aldus van Vugt.

Leiden rood


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×