Roberto Giordano op Rembrandtgala

Op 8 november wordt de tweede editie gehouden van het Rembrandtgala. Na het succesvolle eerste gala, vorig jaar in Groenoordplaza, is nu het Noordwijkse Grand Hotel Huis ter Duin gekozen als locatie voor het stijlvolle gala. Op die manier wil de organisatie de viering van de 400ste viering van de geboortedag van Rembrandt ook buiten Leiden promoten. Tijdens het komende Rembrandtgala staat in elk geval een optreden op het programma van de vermaarde italiaanse pianist Roberto Giordano, de winnaar van het Laureaat Koningin Elisabeth Wedstrijd – Piano 2003. Met de afdeling dans van het Koninklijk Conservatorium wordt nog onderhandeld over het verzorgen van de openingsact.

Tijdens het gala is er ook de expositie ”Het nageslacht van Rembrandt” door twee Leidse kunstschilders; Evert van Seggelen en Jacques Turk.

Leiden viert de 400ste geboortedag van Rembrandt in 2006. De sleutelstad staat dan een jaar lang in het teken van de Leidse schilder. Het is de bedoeling dat Leiden vanaf dat moment internationaal als Rembrandtstad op de toeristische kaart wordt gezet. Via het Rembrandtgala wordt geld bijeengebracht voor de grootste viering in 2006. Uiteraard is er ook in dat jaar weer een gala. Dat zal gehouden worden in de Pieterskerk.

Leiden rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×