Leefbaar Leiden trekt steun aan asielmanifestatie in

Leefbaar Leiden trekt de steun aan de manifestatie op het Stadhuisplein in. Op 13 september voeren verschillende politieke partijen en andere organisaties actie voor een specifiek pardon voor uitgeprocedeerde Leidse asielzoekers. Volgens de huidige regeling van Minister Verdonk valt er in Leiden geen enkele asielzoeker onder de pardonregels. De steun van Leefbaar Leiden was ‘bij misverstand toegezegd door onze fractieassistent,’ aldus raadslid Van Schoonderwoerd den Bezemer.

De fractie van Leefbaar Leiden stelt zich, evenals de Leidse VVD, achter de regeling van Minister Verdonk. “Asielzoekers die al een keer de procedure doorlopen hebben en zijn afgewezen, dienen het land te verlaten is ook onze mening,” aldus Van Schoonderwoerd.

De partij kan zich niet vinden in de uitlatingen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die zich volgens Leefbaar Leiden nu als belangenbehartiger van asielzoekers presenteert. Ook VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange wijst het VNG-standpunt af.

Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden meldt nog dat zijn fractie vindt dat het imago van Leiden als “Stad van Vluchtelingen” een te grote aanzuigingkracht heeft op uitgeprocedeerde vluchtelingen. Hij vindt het tijd worden dat een andere stad deze slogan gaat voeren.

Leiden leidentegenuitzetting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×