Uitzetting dreigt voor Leidse asielzoeker

Tegen gemaakte afspraken in is een Leidse asielzoeker enkele dagen geleden opgepakt om het land uitgezet te worden. De man zit nu vast in Alphen aan de Rijn en wordt mogelijk woensdag al het land uitgezet. Pvda-raadslid Hilde Jansen meldde dat dinsdag aan het begin van de raadsvergadering. Volgens Jansen is afgesproken dat asielzoekers die worden uitgezet acht weken de tijd krijgen om zich daarop voor te bereiden en eventueel vrijwillig te vertrekken. Dat zou in dit geval niet gebeurd zijn.

Wethouder Wim de Boer beloofde om morgen meteen na te gaan of er afspraken zijn geschonden. Het zou gaan om de eerste Leidse asielzoeker die daadwerkelijk wordt uitgewezen sinds het verscherpte asielbeleid van minister Verdonk.

Advertentie

Leiden leidentegenuitzetting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×