In april vorig jaar demonstreerde de initiatiefgroep Leiden tegen uitzetting onder meer in Amsterdam tegen het beleid van Verdonk. Ook in Leiden werden manifestaties gehouden. (Foto: Maria Pompe).

Actie voor Leidse asielzoekers tijdens bezoek Verdonk

Tijdens het Politiek café van de VVD, morgenavond in Restaurant de Branderij, zal de initiatiefgroep ‘Leiden tegen uitzetting’ een verklaring voorlezen aan minister Verdonk. Daarna wordt de verklaring aan haar overhandigd door een van de asielzoekers uit het zogenaamde Leids dossier. Verdonk is maandag te gast bij de Leise VVD-ers en zal spreken over integratie, inburgering en het toelatingsbeleid van het kabinet. Het Leids dossier telde tot voor kort 59 gezinnen en alleenstaanden die vaak al vele jaren wachten op een verblijfsvergunning. Inmiddels zijn 19 dossiers afgesloten met een toezegging voor een verblijfsvergunning. “Veel te weinig”, aldus PvdA-raadslid Hilde Jansen namens de initiatiefgroep. “Daarom gaan we proberen om Verdonk ook een bos met 59 rozen aan te bieden. 19 Bloeiende en 40 geknakte”.

Die staan voor de 40 gezinnen/alleenstaanden uit Leiden die nog steeds, al meer dan acht jaar, vergeefs op een verblijfsvergunning wachten en de 19 afgehandelde dossiers. ‘Leiden tegen uitzetting bereid nog meer acties voor tijdens het bezoek van Verdonk, maar welke dat zijn wil Jansen nog niet kwijt. “Zelfs het aanbieden van de bossen rozen willen ze al verbieden, dus de rest houden we nog even geheim.”

Leiden leidentegenuitzetting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×