Rianne Becht (re) volgt Jan Laurier op als raadslid voor GroenLinks. (Foto: Chris de Waard).

Becht: "Snel inwerken in Leiden"

Rianne Becht volgt Jan Laurier op als raadslid voor GroenLinks. Becht is momenteel nog voorzitter van de Leidse GroenLinks-afdeling en wordt in november geïnstalleerd als raadslid. Voor haar partij gaat ze zich bezighouden met “Bestuur en Veiligheid” en “Regionale Aangelegenheden”. Om alvast warm te draaien, gaat ze zo snel mogelijk als duo-raadslid aan de slag. Wie Laurier’s plek in de commissie Economie & Verkeer overneemt is nog niet besloten. Laurier is voorzitter van die commissie.

De 31-jarige Becht werkt momenteel bij de Fietsersbond. Ze is verder moeder van een zoon van 11 maanden, heeft vier parkieten en een man. Ze woont sinds vijf jaar in Leiden en komt oorspronkelijk uit Brabant. Bestuurlijke ervaring deed ze op als bestuurslid van GroenLinks en als duo-raadslid in Zoetermeer. In de Leidse raad blijft ze in elk geval tot de eerstvolgende verkiezingen. “En als ik het goed doe, zet mijn partij me daarna misschien wel weer op een verkiesbare plaats,” zo zegt ze monter.

Advertentie

Leiden becht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×