Het pand van Wasserij Ozon aan de Zaalbergweg. Hier werd Van der Krieke al op zaterdag 10 juni, de dag van zijn verdwijning, om het leven gebracht.

Huurmoordenaar bracht Van der Krieke om

Vandaag heeft in den Haag de pro forma zitting plaatsgevonden in de rechtszaak tegen drie mannen uit Wassenaar, Leiden en Alphen aan den Rijn die verdacht worden van (betrokkenheid bij) de moord op de 60-jarige Jan van der Krieke uit Leiden. De drie maken deel uit van een groep van tien verdachten.

Van deze groep van tien zitten zes verdachten nog in voorlopige hechtenis. De verdachten, die in leeftijd variëren van 25 tot 39 jaar, wonen in Den Haag, Wassenaar, Leiden, Alphen a/d Rijn en Bulgarije. Justitie denkt dat een huurmoordenaar uit Bulgarije de moord heeft gepleegd in opdracht van minstens drie verdachten. Eén van die verdachten is de directeur van Wasserij Ozon, waarvan Van der Krieke jarenlang de eigenaar was. Over het motief tast justitie nog in het duister.

Het 60-jarige slachtoffer werd vanaf zaterdagmorgen 10 mei 2003 vermist. Vijf dagen later werd hij levenloos in de kofferbak van zijn auto aangetroffen in de buurt van het station Hollands Spoor in Den Haag.

Kort nadat het slachtoffer werd vermist, heeft Politie Hollands Midden een Recherche Bijstandsteam (RBT) opgericht bestaande uit 28 rechercheurs. Politie Hollands Midden heeft ook samengewerkt met Politie Utrecht, Politie Rotterdam Rijnmond, Politie Haaglanden en met de Duitse en Bulgaarse politie. Voor het technisch onderzoek is naast eigen inzet van de technische recherche ook de hulp van het Korps Landelijke Politiediensten ingeroepen. Het programma Opsporing Verzocht heeft aandacht aan de zaak besteed en ook de regionale zender RTV West heeft een opsporingsbericht uitgezonden.

Uit onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat het slachtoffer al op zaterdagmorgen 10 mei in de wasserij om het leven is gebracht. Eén van de verdachten heeft dat ook bekend. Deze verdachte heeft ook bekend het lichaam in de kofferbak van de auto te hebben gelegd, die vervolgens naar Den Haag werd gereden, waar de auto later in die week werd aangetroffen.

Meer aanhoudingen worden niet verwacht. De verdachten zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. Het motief is nog in onderzoek.

Advertentie

Leiden krieke


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×