Leiden krijgt in december een kunstijsbaan. Op de foto een soortgelijke ijsbaan die in Delft heeft gelegen.

Leiden krijgt ijsbaan op Beestenmarkt

De hele maand december komt er een kunstijsbaan te liggen op de Beestenmarkt. De gemeente betaalt in eerste instantie de kosten voor het winterevenement. Deze bedragen 85.000 euro voor twee jaar. De exploitatie loopt via het Centrummanagement Leiden dat hierbij nauw samenwerkt met initiatiefnemer Peter Labrujère.

Wethouder Hillebrand is vol lof over het initiatief van Labrujère. “Hij organiseert al heel veel op de Beestenmarkt. Zo zijn er in de zomer bijvoorbeeld de toeristenmarkten. Daar komt nu dus ook in de winter een mooi evenement bij.” Hillebrand rekent erop dat ondernemend Leiden aanhaakt bij de ijsbaan en zelf ook extra activiteiten organiseert; een kerstmarkt bijvoorbeeld. De ijsbaan moet in december, de belangrijkste maand voor het MKB als grootste banenmotor van Leiden, voor extra omzet in de stad zorgen. “Juist in een tijd waarin de economie slecht is, moet je investeren om de stad aantrekkelijker te maken,” aldus Hillebrand. De gemeente betaalt het leeuwendeel van de kosten uit het stadsvernieuwingspotje. Het is wel de bedoeling dat de ijsbaan zelf ook omzet gaat genereren, zodat deze jaarlijks kan terugkeren.

De 30 bij 15 meter grote ijsbaan wordt kort voor Sinterklaas neergelegd en blijft tot na oud en nieuw liggen. De openingstijden staan nog niet vast, maar waarschijnlijk wordt dat dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur. Naast gewone bezoekers hopen Centrummanager Robbert Strijk en ondernemer Peter Labrujère dat ook scholen gebruik zullen gaan maken van de ijsbaan. De Leidse ijshal wordt gevraagd er wedstrijden te organiseren en mogelijk gaat de ijshal ook het onderhoud van de ijsvloer verzorgen.

Advertentie

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×