Van 16.30 uur tot 21.00 uur kon er vandaag weer worden ingeschreven voor Hutspot en Haring & Wittebrood. (Foto's: Chris de Waard).

Recordinschrijving Haring en Wittebrood

Zo’n 34.000 haringen, 5000 broden en 3000 hutspotmaaltijden worden er op 2 en 3 oktober uitgedeeld. Dat bleek donderdagavond toen om 21.00 uur de balans werd opgemaakt van de officiële inschrijving in de Waag. Voorzitter Rens Heruer van de Commissie Haring van de 3 October Vereeniging toonde zich zeer verheugd met de hoge opkomst. Vorig jaar noteerde de vereniging ongeveer evenveel broden, maar een stuk minder haringen; zo’n 28.000.

Heruer: “Maar we moeten blijven groeien. Ik wil het moment meemaken dat er voor 50.000 haringen wordt ingeschreven en Bart van der Poel (de penningmeester van de 3 October Vereeniging, red.) zich de haren uit het hoofd trekt en roept dat we dat allemaal niet kunnen betalen”. Heruer stond verder nog even stil bij de vele vrijwilligers die de inschrijvingen noteerden. Daaronder de heer Dingjan die op 98-jarige leeftijd voor de ‘ontelbaarste keer’ aanwezig was.

Naast de inschrijving voor gratis haring, konden echte Leidenaren in de Waag ook terecht bij de kraam van de 3 October Vereeniging. Daar werden allerlei ‘collectors items’ verkocht die met de viering en de herdenking van het ontzet te maken hebben. Ook was de Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) aanwezig met een stand waar ze een speciale videoband en DVD verkochten over de viering van 2002.

Advertentie

Leiden 3 Oktober


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×