Enquête betaald parkeren in Tuinstad Staalwijk

Het College wil rondom het stadsdeel Tuinstad Staalwijk een enquête houden over betaald parkeren. Aanleiding hiervoor is een brief van de bewoners van Tuinstad Staalwijk, waarin zij vragen een parkeerzonegrens te verplaatsen, zodat in hun wijk betaald parkeren mogelijk is. Hiermee willen de initiatiefnemers van dit plan een beter evenwicht tussen parkerende gasten en parkerende bewoners bereiken. Het gaat om het gebied rond de Herenstraat en de Zoeterwoudse Singel.

CDA, VVD en LWG/De Groenen steunen de bewoners, die worden vertegenwoordigd door de heer Lodder, onvoorwaardelijk. De PvdA wijst het verplaatsen van de zonegrens af, maar vindt het idee van een enquête, dat werd voorgesteld door wethouder Pechtold, goed. De SP is voor een enquête, terwijl D66 een duidelijk standpunt in het midden laat. Raadslid Van As van de ChristenUnie wijst het voorstel af, omdat hij denkt dat het probleem alleen maar wordt verplaatst. “De verwarring die nu voor de deur van de bewoners plaatsvindt, gaat in de toekomst ergens anders plaatsvinden, omdat daar nog wel gratis geparkeerd kan worden.” Wethouder Pechtold (of diens opvolger Hessing) komt op termijn met een voorstel over hoe en wanneer de enquête gehouden wordt.

Leiden parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×