Gemengde gevoelens bij oefening Koraalmuziek

2

Hoewel de sfeer als vanouds uitgelaten was tijdens de jaarlijkse oefening voor de Koraalzang op 3 oktober, was de sfeer woensdagavond toch anders dan andere jaren. De oefening wordt altijd gehouden in het gebouw van de Christelijke Muziek- en Showband Concordia. Dit korps wordt met opheffing bedreigd, omdat er te weinig nieuwe leden bijkomen en alle activiteiten zijn onlangs opgeschort.

De muziek tijdens de oefening werd dan ook verzorgd door K&G 3 die voor een keertje hun vaste dirigent thuis hadden gelaten en nu speelden onder leiding van de vaste 3 oktober-dirigent Wim de Ru. Ook op 3 oktober zelf moet Concordia verstek laten gaan, maar, zo is de hoop van een groep Concordianen: “in 2004 staan we er weer!”

Concordia was te klein geworden om door te gaan zo besloot het bestuur onlangs. Op 21 oktober treedt het bestuur af. Als er voor die tijd voldoende nieuwe aanmeldingen komen, wordt er vrijwel zeker een doorstart gemaakt.

Delen

2 reacties

  1. h. steenbergen op

    Het zou toch al te erg zijn als zo’n gerenomeerd korps als Concordia uit het nationale en internationale muziekleven zou moeten verdwijnen. Ik hoop dat er voldoende mensen zullen zijn en dit zouden willen voorkomen door zich aan te melden als nieuw lid. Ik wens Concordia in elk geval heel erg veel succes toe!

  2. Claas Griffioen op

    Ik mag hopen dat deze unieke club weer de bazuinen en trommels oppakken en zich laten horen in Leiden en de wijde omgeving. Het (tijdelijk) opheffen van Concordia tijdens en vooral op 3 oktober is als een Optocht zonder praalwagen. Tot bij de Trechter!!!!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline