Louis Sikking verzorgde de lezing "Geuzen en Glippers, Goed en Fout tijdens het beleg van Leiden". (Foto's: Chris de Waard).

3 Oktoberlezing in Lakenhal

Zondagmiddag is in de Grote Pers van de Lakenhal voor de zevende keer de 3 oktoberlezing gehouden. Dit jaar werd de lezing gegeven door de Leidse historicus dr. Louis Sikking. Sikking nam de aanwezigen mee naar de tijd van het beleg van Leiden en verhaalde over de Leidse Glippers, het stadsbestuur uit die tijd en de Geuzen.

Het verhaal over het beleg zoals dat altijd wordt verteld, is het verhaal van de standvastige stadsbestuurders; de overwinnaars. Sikking gunde het publiek ook een blik op de andere kant van het verhaal. De twijfel bij vele stadsbestuurders, de morrende bevolking die zich over wilde geven en de Leidse Glippers die vaak, maar niet altijd, heulden met de bezetter.

De lezing is in boekvorm verkrijgbaar bij de 3 October Vereeniging. Op 3 oktober zelf zal Sikking te gast zijn bij de lokale omroep Holland Centraal. Via de radio zal hij ook de luisteraars bijpraten over de tijd van Het Beleg.

Leiden 3 Oktober


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×