3 Oktoberlezing in Lakenhal

Zondagmiddag is in de Grote Pers van de Lakenhal voor de zevende keer de 3 oktoberlezing gehouden. Dit jaar werd de lezing gegeven door de Leidse historicus dr. Louis Sikking. Sikking nam de aanwezigen mee naar de tijd van het beleg van Leiden en verhaalde over de Leidse Glippers, het stadsbestuur uit die tijd en de Geuzen.

Het verhaal over het beleg zoals dat altijd wordt verteld, is het verhaal van de standvastige stadsbestuurders; de overwinnaars. Sikking gunde het publiek ook een blik op de andere kant van het verhaal. De twijfel bij vele stadsbestuurders, de morrende bevolking die zich over wilde geven en de Leidse Glippers die vaak, maar niet altijd, heulden met de bezetter.

De lezing is in boekvorm verkrijgbaar bij de 3 October Vereeniging. Op 3 oktober zelf zal Sikking te gast zijn bij de lokale omroep Holland Centraal. Via de radio zal hij ook de luisteraars bijpraten over de tijd van Het Beleg.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline