Burgemeester Lenferink hapt hutspot met 3 oktoberleden

Burgemeester Henri Lenferink en Piet van Sterkenburg, voorzitter van de 3 October Vereeniging, zullen met Ton Geenjaar, voorzitter van het 3 October Gilde het startsein geven voor de Grote Gratis Openlucht Hutspotmaaltijd op 2 oktober. De Hutspotmaaltijd, bestemd voor leden van de 3 October-Vereeniging, is dit jaar financieel geadopteerd door het 3 October Gilde. Enige duizenden Leidenaars hebben zich ingeschreven voor deze inmiddels zo vertrouwde en oergezellige Hutspotmaaltijd.

Het 3 October Gilde bestaat uit Leidse ondernemers die het 3 oktoberfeest een warm hart toedragen en dat tonen door de bestemming van gelden aan specifieke doelen die met de viering van 3 oktober samenhangen.

Piet van Sterkenburg, voorzitter van de 3 October-Vereeniging Leiden: “Dat het 3 October Gilde de kosten van de Grote Hutspotmaaltijd op zich heeft genomen, betekent dat de kas van onze vereniging in belangrijke mate wordt ontzien. Op deze wijze staan de deelnemende ondernemers dicht bij het Leidse Ontzetfeest en bij de feestvierende burgers.”

Om 18.00 uur zal het bestuur van het 3 October Gilde een cheque overhandigen aan Hospice Issoria. Een hospice is een warm huis waar terminale patiënten omringd worden met alle mogelijke zorg. In een geborgen omgeving worden ze begeleid in de laatste dagen van hun leven. Hospice Issoria werd in mei geopend en is gevestigd aan de Plantage te Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline