Grote 3 Oktoberschoonmaak

Ook dit jaar deelt de dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden bij het begin van de 3 Oktobermarkt tasjes met daarin vier vuilniszakken uit aan de marktkooplieden. De gemeente hoopt dat gebruik van de vuilniszakken leidt tot minder zwerfvuil op straat.

3 Oktober is altijd een groot feest voor de inwoners van Leiden en de vele mensen van buiten de stad op wie het feest een grote aantrekkingskracht heeft. Een van de grote trekpleisters is ieder jaar weer de gezellige en veelzijdige markt die gehouden wordt in de binnenstad van Leiden. Na afloop van de markt blijft vaak veel afval op straat achter. Dit geeft de stad een aanzienlijk minder feestelijk aanzicht. De vier vuilniszakken die uitgedeeld worden, maken het voor de marktkooplieden eenvoudiger om hun afval aan te bieden en voor Milieu en Beheer een stuk makkelijker om het afval op te halen. Kortom: “samen ruimen we Leiden op en zorgen we dat de stad opgeruimd blijft,” zo luidt de slogan van de gemeente.

Het initiatief komt voort uit het project ‘Leiden ruimt op!’. Doel van dit project is een schonere en mooiere stad. Om dit te bereiken verbetert de gemeente haar schoonmaakwerkzaamheden en bouwt deze verder uit. Tegelijkertijd breidt de gemeente het toezicht op en de handhaving van de regels die vervuiling tegengaan uit. Vanuit de gedachte dat het opruimen en schoonhouden van de stad het resultaat is van gezamenlijke inspanning, zoekt en stimuleert de gemeente ook zoveel mogelijk samenwerking met bewoners en bedrijven.

Advertentie

Leiden 3 Oktober


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×