Concordia wil doorstarten

Hoewel op 2 september van dit jaar tijdens een emotionele, bijzondere ledenvergadering besloten werd om de Christelijke Muziek- en Showband Concordia uit Leiden op te gaan heffen, kwam op 16 september een groot deel van de leden op deze beslissing terug. Ondanks het sterk teruggelopen aantal actieve leden, ziet men toch nog mogelijkheden om de vereniging, zij het in gewijzigde vorm en opzet, voort te zetten. Een werkgroep zal zich, samen met de leden, heel actief inzetten om de vereniging te behouden.

Concordia, dat in 1948 werd opgericht, groeide uit tot een gerenommeerd showorkest, dat grote bekendheid verwierf in binnen- en buitenland. Hoe graag men Concordia zag, blijkt wel uit het feit dat dit orkest als enige burgerorkest tussen alle militaire beroepsorkesten de muzikale omlijsting mocht verzorgen tijdens de Europese voetbalkampioenschappen in Duitsland. Maar niet alleen in Duitsland was Concordia een graag geziene gast. In vele landen en steden mocht Concordia haar kunnen laten zien en werd men vele malen terug gevraagd.

Zonder de steun van zeer velen was dit allemaal uiteraard niet mogelijk geweest. Concordia kreeg deze steun in het verleden volop en vraagt nu diezelfde steun aan iedereen voor de wederom in opbouw zijnde vereniging. Aan mensen die graag op een goede manier een muziekinstrument willen leren bespelen vraagt Concordia: meld je aan. Aan oud-leden vraagt Concordia: kom weer muziek maken.

Het voornemen is om zo snel mogelijk te gaan starten met leerlingengroepen voor de diverse instrumenten. De minimumleeftijd is 10 jaar zijn. Geef u op als lid bij Bert van Es, telefoonnummer 071 531 67 40. Wilt u liever eerst eens komen kijken en luisteren? Kom dan eens langs op dinsdagavond tijdens de repetitie in het verenigingsgebouw aan de Langegracht 59 te Leiden. Wilt u Concordia op een andere (financiële) manier helpen? Meldt u zich dan aan als donateur of als sponsor van de vereniging.

Leiden concordia


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×