Paddestoelen in de Leidse Hortus

Wie goed kijkt in stadstuinen en wegbermen heeft ze vast al weer ontdekt: paddestoelen. Ook in de Leidse Hortus komen ze weer tevoorschijn: van krakhoedhertenzwam tot elfenbankjes, dodemansvingers en zwavelzwam. De argeloze wandelaar die de Hortus in Leiden voor het eerst bezoekt zal er misschien helemaal aan voorbij lopen, maar de kenners weten de paddestoelen te vinden. Zondag 12 oktober nemen Hans Adema en Jan Hengstmengel u mee op zoektocht naar deze ‘cryptogamen’, de Latijnse benaming voor dit fascinerende onderdeel van de plantenverzameling van de Hortus botanicus.

Het is een verzameling die komt en gaat. Het ene jaar zijn het er veel, het andere jaar zijn ze haast niet te vinden. Paddestoelen houden van vochtig weer en een aangename temperatuur. Lauwe herfstdagen met ochtendnevel zijn de voortekenen van een goede paddestoelenherfst. Of de warme zomer invloed heeft gehad op de groei van paddestoelen dit najaar zal u haarfijn uitgelegd worden door beide paddestoelenspecialisten.

En, voor wie niet alles over steeltjes, rokken en mycelium wil weten: Hans Adema is de vertaler van een prachtig, en vooral erg lekker kookboek over paddestoelen. Ook de culinaire wandelaar zal met de nodige inspiratie huis toe gaan!

Aanvang 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Advertentie

Leiden hortus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×