Vliegkamp en Orions blijven

“Het bestuur van de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) is blij met de beslissing om het vliegkamp open te houden. Blij voor de 800 mensen die op het vliegkamp werken en blij voor de mensen die in de afgelopen maanden hebben laten blijken dat ze voor het behoud van het vliegveld zijn,” zo laat de SVMV weten in een persverklaring. De afgelopen maanden heeft de stichting hard geknokt voor het behoud van het vliegkamp. Namens de gemeente Leiden reageert wethouder Hillebrand teleurgesteld op het openblijven van Valkenburg. “Wij hadden vandaag met alle andere gemeenten in de regio graag willen beginnen met de invulling van het gebied van en rondom vliegkamp Valkenburg voor woningbouw, de infrastructuur en natuurontwikkeling,” aldus Hillebrand donderdag in Spits.

“Ons vertrouwen in het parlement en in de democratie is niet geschaadt. We hebben de parlementariërs de informatie gegeven die ze nodig hadden en ze zijn er verstandig mee omgegaan. We vertrouwen er ook op dat ze het hier niet bij laten zitten.” aldus secretaris Marco Borst van de SVMV.

De minister wil het vliegkamp nog steeds dicht hebben en de Orions afstoten, maar is gezwicht voor de druk uit de Tweede Kamer. Het kabinet wil Valkenburg nu een jaar later alsnog sluiten. Borst: “Het is nu aan de Tweede Kamerleden om de vinger aan de pols te houden. Maar ook daar hebben we vertrouwen in. De Orion levert een goed produkt en daar kan Nederland nog lang profijt van hebben”.

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×