Gemeente ondersteunt verharding parkeerterrein Haagweg

De gemeente Leiden gaat de Stichting Stadsparkeerplan Leiden financieel ondersteunen bij het bestraten van het onverharde deel van parkeerterrein Haagweg. De bestrating gebeurt naar aanleiding van een wens van veel buurtbewoners, die het gehele jaar door last ondervinden van de onverharde grond. “In droge periodes waaien er flinke zandstormen onze kant uit, terwijl in natte tijden veel automobilisten en motorrijders keihard rondscheuren en met piepende banden tot stilstand komen”, aldus de bewoners in hun brief aan de commissie Economie en Verkeer.

De totale kosten die gemoeid zijn met de bestrating, bedragen een kleine 90.000 euro. Dit bedrag wordt gedeeld door de Stichting Stadsparkeerplan Leiden en de gemeente. “Ik denk dat het een goed initiatief is om het onverharde deel te gaan verharden”, zegt wethouder Hessing van Verkeer. “Als we het hebben over ons parkeerimago, moeten we onze faciliteiten zo optimaal mogelijk inrichten. Ik ben dan ook erg blij met het initiatief van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden”. Er lijkt inmiddels al met de verharding begonnen te zijn. Men heeft gekozen voor een klinkerbestrating en niet voor asfalt, zodat een goede afwatering gewaarborgd blijft, evenals het leven in en rond het terrein.

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×