Wim de Boer vervangt wethouder Rabbae

Vanaf december zal Wim de Boer voor drie maanden de taken van GroenLinks-wethouder Mohamed Rabbae waarnemen. Rabbae moet worden geopereerd aan zijn hart vanwege een lekkende hartklep en zal daardoor ongeveer drie maanden zijn uitgeschakeld. Naast zijn politieke werkzaamheden (o.a. acht jaar fractievoorzitter van Progressief Sneek) heeft Wim de Boer ook tien jaar gewerkt als directeur Dienst Samenleving gemeente Zutphen. Ook was De Boer van 1991 tot 2003 fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer. Begin dit jaar trad hij op als bemiddelaar toen door ruzies een scheuring in de Leidse GroenLinksfractie dreigde.

GroenLinks vond het belangrijk om zelf in de vervanging van Rabbae te voorzien, omdat de komende maanden in het College de discussie wordt gevoerd over een omvangrijk bezuinigingspakket. Ook speelt in de portefeuille van Rabbae de invoering, per 1 januari a.s., van de Wet Werk en Bijstand, de opvolger van de Algemene Bijstandswet en wil GroenLinks perse voorkomen dat er vertraging optreedt in het dossier DZB.

Naar verwachting wordt Wim de Boer op 2 december geinstalleerd.

Leiden wimdeboer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×