Kunstwerk Jan Wolkers bij Centraal Station

Op het Stationsplein komt een kunstwerk van Jan Wolkers. De in Oegstgeest geboren Wolkers heeft inmiddels van de gemeente de opdracht voor het kunstwerk gehad. Leiden heeft daar 150.000 euro voor uitgetrokken. Hoe het kunstwerk eruit gaat zien, is nog niet bekend. “We hebben niet zoveel richtlijnen meegegeven,” aldus burgemeester Lenferink. Wel zal er, net als bij veel van de kunstwerken van Wolkers, glas in verwerkt worden. De glazen onderdelen komen echter op grote hoogte om vernielingen tegen te gaan.

Het kunstwerk moet ‘de relatie van het moderne Stationsplein met de historie van de stad Leiden en haar bewoners’ verbeelden. Ook moet het kunstwerk een eerbetoon aan Rembrandt zijn.

Het wordt het tweede kunstwerk van Wolkers in Leiden. Sinds 1958 staat het bronzen beeld ‘Moeder met kind en zonnehoed’ in het Plantsoen. Dat beeld werd oorspronkelijk gemaakt voor de Prix de Rome 1953.

Leiden wolkers


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×