Dik van der Meulen ontving gisteren de Jan Wolkersprijs tijdens de uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels in kasteel Oud-Poelgeest. (Foto: Dick de Vos).

Wolkersweken schot in de roos voor marketing Oegstgeest

De Wolkersweken in Oegstgeest die deze week beginnen zetten Oegstgeest flink op de kaart. Niet alleen in de regio, maar ook de landelijke media berichten volop over het schrijversdorp. en dat was precies waar de recent opgerichte stichting Dorpsmarketing Oegstgeest op inzette.

“De eerste tientallen kaarten voor de expositie ‘Jan Wolkers keert terug in Oegstgeest’ die van 18 t/m 26 oktober in kasteel Oud-Poelgeest wordt gehouden, werden al verkocht binnen een uur nadat de kaartverkoop startte. Na de regionale media besteden deze week ook de landelijke media ruim aandacht aan het evenement,” vertelt de vrolijk gestemde dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt.

Het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ zond haar wekelijks radioprogramma afgelopen zondag drie uur lang rechtstreeks uit vanaf kasteel Oud-Poelgeest. In dit programma werd de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek van 2017 uitgereikt. Het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ maakte opnamen in en rond het kasteel voor een uitzending in de loop van deze week.

Wolkersbiograaf Onno Blom, die aanstaande donderdag zijn meer dan 1000 pagina’s dikke biografie over Jan Wolkers publiceert, ontving de afgelopen week op het landgoed vertegenwoordigers van diverse nationale media voor interviews over Wolkers, over zijn boek en over de Wolkersexpositie.

Informatie over de Wolkersweken is te vinden op www.dorpsmarketingoegstgeest.nl. Kaarten voor de unieke Wolkersexpositie zijn verkrijgbaar via de site www.leidseschouwburgstadsgehoorzaal.nl/kaartverkoop en tijdens de expositie aan de kassa. Demissionair minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, opent de expositie op dinsdag 17 oktober.

De afgelopen weken hebben ook talloze lokale partijen zich aangesloten bij de Wolkersweken, het eerste grote project van de nog jonge stichting Dorpsmarketing Oegstgeest. Deelnemende partijen zijn het Cultuurfonds Oegstgeest, de bibliotheek, de wandelclub Oegstgeest, de winkeliers van de Lange Voort en van De Kempenaerstraat, zorgcentrum Marente en Leiden Marketing. Alle restaurants in Oegstgeest serveren gedurende de Wolkersweken ieder een eigen Wolkersmenu.

Cultuur Economie Oegstgeest terugnaarwolkers wolkers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×