Burgemeester Henri Lenferink haalde de Sint afgelopen zaterdag binnen samen met vrouw en kinderen. Links op de foto Monique Lasschuijt die al jaren de intocht in goede banen leidt. Ze doet dat in opdracht van de centrumwinkeliers. (Foto's: Emile van Aelst en Marjo Heemskerk).

Sint in Leiden aangekomen

Hij is alweer bijna een week in Leiden, maar hierbij dan nu ook een uitgebreid fotoverslag van de intocht van de Goedheiligman en zijn Pieten. Afgelopen zaterdag kwam de stoomboot weer uit Spanje aan en meerde af aan de Beestenmarkt. Daar werd de Sint door burgemeester Lenferink, met vrouw en kinderen, ingehaald.

Na een rijtoer door het centrum, waarbij Sinterklaas ook enkele winkels bezocht, ontving hij vele honderden kinderen op het Stadhuisplein. De klimpieten vertoonden ondertussen hun kunsten door vanaf de Stadhuistoren af te dalen. De kinderen konden tijdens het wachten meedoen aan het Grote Pakjesspel, waarmee ze een heus Pietendiploma konden halen.

Overigens kunnen alle kinderen Sinterklaas de komende dagen nog bezoeken in het Huis van Sinterklaas bij het stadhuis. Daar logeert de Sint nog tot 5 december.

Advertentie

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×