(Foto: Emile van Aelst).

Sinterklaas kwam heel stilletjes ook in Leiden aan

Ook de Leidse kinderschoenen worden weer gevuld: dit weekend kwam Sinterklaas stiekem in Leiden aan. Door de coronamaatregelen kon er geen grote intocht plaatsvinden. Gelukkig slaat Sinterklaas ook dit jaar Leiden niet over. Sleutelstadverslaggever en Leidse Glibber Emile van Aelst trok midden in de nacht de stad in om een glimp van Sint en zijn Pieten op te vangen.

“Via de Pietenvriendenpersinlichtingendienst had ik gehoord dat ik maar heeeeel vroeg de stad in moest gaan en goed op moest letten. En ja ik had mazzel, ik zag de hoofdpiet lopen”, vertelt Van Aelst. Maar het was eigenlijk nog de bedoeling dat hij de Pieten al zag. Toen hij Hoofdpiet groette kreeg hij te horen: “Ssssttt Glibber, ik ben er nog niet, straks pas.”

Alles ging in het grootste geheim. De Leidse Glibber: “Mij maak je niets wijs, als er één Piet over de brug is volgen er meer. En ja hoor mijn gevoel en het spreekwoord hadden het goed. Een stukje verderop zag ik een boot vol Pieten varen.” Weer kreeg hij hetzelfde antwoord: “Ssssst nee, straks pas riepen ze terug.”

Maar het bewijs is geleverd, De Sint en zijn Pieten zijn echt in Leiden. Wat Van Aelst die nog nog meer heeft gezien en beleefd, lees je in zijn blog.

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×