Vertrek Bouras komt na functioneringsgesprekken PvdA

Afgelopen week heeft de Leidse afdeling van de Pvda ‘functioneringsgesprekken’ gehouden met de eigen raadsleden. De zogenaamde Programma Evaluatie Commissie bestaat uit een aantal leden die halverwege een raadsperiode bekijkt hoe het staat met de verkiezingsbeloften die de partij de kiezers deed bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2002. Of het vertrek van Bouras daarmee verband houdt, is nog onduidelijk. Fractievoorzitter Broeyer was nog niet bereikbaar voor commentaar. Andere Leidse politici reageerden inmiddels wel.

Zo vindt CDA-fractievoorzitter Bleijie het jammer dat er nu weer een raadslid weggaat. “Het is bijna klassiek,” aldus de oppositieleider die erop wijst dat het raadswerk enorm veel tijd kost. “En dan zie je dus dat mensen halverwege in de problemen komen.” Bleijie zou graag zien dat er overdag vergaderd wordt. Raadsleden zouden daarvoor dan 1 dag per week vrij moeten krijgen van hun baas.

Daan Sloos van Leefbaar Leiden vindt het ‘niet erg leuk’ dat Bouras vertrekt. “Het sloeg bij mij in als een bom. Ik typeer hem als een aardige betrokken medemens tussen al die wereldvreemde slapers van de Pvda. Alleen fractievoorzitter Conny Broeyer is pienter en intelligent. De voorzitter die de club bijeen houdt”.

Fractievoorzitter Leendert de Lange (VVD) noemt het vertrek ‘bijzonder treurig’. “Zoiets is altijd een zware afweging en ik kan me voorstellen dat dat bij Mohammed nog veel lastiger was, omdat hij met voorkeurstemmen is gekozen.” Ook het wegvallen van een stukje ervaring uit de raad vindt De Lange jammer. “Je kan toch beter met goed ingewerkte mensen in de raad zitten”. Vam kiezersbedrog wil de liberale voorman niets weten. “Zoiets heb je gelukkig nog nooit uit de mond van een VVD-er gehoord. Je schiet helemaal niets op met dat soort termen.” Leendert de Lange denkt verder dat het dualisme het raadswerk zwaarder heeft gemaakt. “Je moet als raad nu veel meer doen dan vroeger. De raad bepaalt nu zelf de agenda, levert voorzitters voor commissies, overlegt met de griffie. Het wordt er allemaal niet lichter op.”

Op de eigen site van de Pvda is het nieuws inmiddels ook doorgedrongen. “Raadslid zijn is volgens mij een hondenbaan, maar voor iemand die met voorkeurstemmen in de raad is gekozen vind ik dit toch erg teleurstellend. Ik ga ervan uit dat hij dat zelf ook zo ervaart,” aldus een partijlid.

Leiden bouras


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×