Net als vorige week bij de behandeling van de plannen in de raadscommissie Ruimte & Groen, was ook nu weer de publieke belangstelling groot. Zo groot zelfs, dat niet iedereen kon plaatsnemen op de publieke tribune. Een deel van de belangstellende moest de vergadering noodgedwongen in een zijkamer via de speakers volgen. (Foto's: Chris de Waard).

Groen licht voor Bedrijventerrein Oostvlietpolder

Met enkele aanpassingen is een meerderheid van de Leidse gemeenteraad dinsdagavond akkoord gegaan met de ontwikkeling van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. De collegepartijen D66, GroenLinks, PvdA en de VVD stemden voor. Alleen GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft nam een afwijkend standpunt in.

Zij ziet liever bebouwing in de Cronesteyn- dan in de Oostvlietpolder en stemde dus tegen het plan. Van de oppositiepartijen stemde alleen CDA-raadslid Linda Lieverse voor het collegeplan. De rest van de CDA-fractie bleef achter het eigen alternatieve plan staan. Dat werd verder door niemand gesteund.

Leiden Oostvlietpolder


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×