De Rijnlandroute zoals die in de toekomst boven komt in de Oostvlietpolder om aan te takken op de A4. (Afbeelding: www.rijnlandrouteinbeeld.nl).

Vrienden nog niet klaar met Oostvlietpolder

Hoewel ze tevreden zijn dat de Oostvlietpolder definitief groen blijft, de Leidse raad stelde gisteren het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied vast, zijn de Vrienden van de Oostvlietpolder nog niet klaar met hun inmiddels decennialange strijd om het behoud van de polder. De vereniging richt de pijlen de komende jaren op de Provincie Zuid-Holland om een zo goed mogelijke inpassing van de aan te leggen RijnlandRoute af te dwingen.

Chris de Waard in gesprek met secretaris Hans Pieters van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder.

Afdwingen klinkt misschien niet zo vriendelijk, maar de VVO vreest dat het daar wel op uitdraait, want vrijwillig lijkt de provincie vooralsnog niet van plan om de nieuwe snelweg op te laten gaan in het landschap.

Pieters: “De provincie wil dat automobilisten die vanaf 2022 over de Rijnlandroute rijden, kunnen genieten van het landschap. Het is niet alleen gevaarlijk als de bestuurders naar de koeien kijken in plaats van naar de weg, maar het betekent ook dat je de weg vanuit de polder ziet. En dat is juist wat niet zo moet zijn. Laten ze de weg maar verstoppen in hert groen. Dat is met de A4 ook gedaan in Polderpark Cronesteyn.”

Als het aan de poldervrienden ligt kunnen in de toekomst alleen mensen in de polder genieten van het groen en moet de weg zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken.

Leiden Politiek Regio Voorschoten Oostvlietpolder RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×