Vrienden stoppen na twintig jaar polderen

De Vereniging Vrienden Oostvlietpolder heft zichzelf op. De leden volgen daarmee het voorstel van het bestuur van de poldervrienden die bijna twintig jaar geleden begonnen als actiecomité. “De oorspronkelijke doelen van het comité en de vereniging zijn grotendeels bereikt en de blijvend groene toekomst van de Oostvlietpolder is bij de gemeente Leiden en andere betrokken organisaties in goede handen,” verklaart VVO-secretaris Hans Pieters het besluit.

Het comité werd in 2002 opgericht om de komst van een baggerdepot in de polder tegen te houden. Dat lukte. Vanwege de grote maatschappelijke weerstand schrapte de gemeente de stortplaats van giftige bagger destijds uit het bestemmingsplan. Later volgde een jarenlange, vaak ook juridische strijd tegen de komst van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. Uiteindelijk besloot de politiek na de verkiezingen van 2010 om af te zien van het bedrijventerrein en de polder groen te houden.

Belangrijkste punt waar de Vrienden van de Oostvlietpolder geen succes hebben geboekt is de komst van de Rijnlandroute. Die nieuwe verbindingsweg tussen A4 en A44 gaat dwars door de polder open. De aanleg start deze zomer.

De website van de vereniging blijft in elk geval de komende zes jaar in de lucht. Zodat de kennis van de afgelopen twintig jaar niet verloren gaat. Ook blijven de oud-bestuursleden de ontwikkelingen in de polder op persoonlijke titel volgen en becommentariëren.

Leiden Maatschappij Politiek Oostvlietpolder


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×