Voormalig Leidsch Dagblad hoofdredacteur Kees van der Malen (archieffoto: Chris de Waard).

Hoofdredacteur Leidsch Dagblad weg

Hoofdredacteur K. van der Malen van het Leidsch Dagblad heeft donderdag met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Dat is in goed overleg met de directie van HDC Media, waartoe de krant behoort, gebeurd. J. Majoor, algemeen hoofdredacteur van de HDC-kranten (ook Haarlems Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant), wilde donderdag niet zeggen waarom de beslissing is genomen. Majoor is met Van der Malen in gesprek over een andere functie binnen HDC Media. Over de opvolging van de vertrokken hoofdredacteur wordt op korte termijn een beslissing genomen.

De redactie van het Leidsch Dagblad heeft eind vorig jaar al het vertrouwen in de van NRC Handelsblad overgekomen Van der Malen opgezegd. Zij verweet hem vooral een gebrek aan managementkwaliteiten. Een extern adviseur heeft bekeken of en hoe de verschillen konden worden overbrugd.

Op basis van zijn rapport is begin deze week besloten tot het ontslag Van der Malen. Net als de meeste regionale dagbladen vertoont de oplage van het Leidsch Dagblad een negatieve trend. De krant heeft in Leiden een dekking van minder dan 20 procent.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×