Vorig jaar waren er bij de Singelloop zowel veel deelnemers als toeschouwers. (Foto: Marjo Heemskerk)

Singelloop op vrijdag 16 april

Op vrijdag 16 april vindt de 29e Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Deze prestatieloop van 6,4 km start en finisht op het NUON-terrein aan de Langegracht, tegenover het politiebureau. Het startschot wordt gelost door Tim Brouwer de Koning, die momenteel redacteur is bij het Leidsch Dagblad en met Leiden Atletiek dertiende werd bij het EK veldlopen voor clubteams in Portugal. De lopers gaan via de achteruitgang NUON, rechtsaf de Maresingel op, vervolgens; Herensingel, Zijlsingel, Zoeterwoudse Singel, Witte Singel tot het einde, rechtsaf het Noordeinde op, en dan linksaf de Weddesteeg in, over de Rembrandtburg, langs Molen de Put, via de Morspoort en dan over de Morssingel en Rijnsburgersingel richting finish. Daar krijgen de deelnemers een medaille, waar dit jaar de Zijlpoort op staat afgebeeld.

De opbrengst van de 29e Singelloop gaat dit jaar naar twee goede doelen. Het eerste is Stichting De Haardstee. Deze Leidse stichting biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Het tweede goede doel is Scouting Kimball o’Hara uit Voorschoten. Er wordt veel aan sport en spel gedaan, geknutseld, er worden speurtochten gehouden en gezellige feesten georganiseerd. Het buitenleven neemt een grote plaats in het programma in. Kimball o’Hara gaat het geld gebruiken voor een verplichte brandmeldinstallatie.

Deelnemen kan pas na het kopen van een startnummer, dat € 3,00 kost. Startnummers kunnen gekocht worden bij het Leidsch Dagblad, Sporthuis Wout Bergers, Sporthuis De Zwarte Wolf, Sporthuis Wijnand Sloos, Run2Day, Runnersworld en De Wolky Shop.

Advertentie

Leiden singelloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×