Topschaatser Kjeld Nuis geeft startschot Singelloop

3

Topschaatser Kjeld Nuis geeft op vrijdag 20 april het startschot van de 43e Leidsch Dagblad Singelloop, zo meldt het Leidsch Dagblad. Nuis is geboren in Leiden en opgegroeid in Zoeterwoude. Inmiddels is hij wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter. Komende weken komt hij voor Nederland op deze twee afstanden uit op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

De organisatie van de Singelloop probeerde Nuis al eerder als starter naar Leiden te halen, maar dit bleek toen niet te combineren met het drukke programma van de schaatser. Dit jaar heeft hij laten weten ondanks de drukte na de Spelen, toch tijd vrij te willen maken voor het evenement.

Schaatsliefhebbers kunnen de komende twee weken de Olympische afstanden onder andere volgen in Café de Meester in Zoeterwoude. Dat wordt omgebouwd tot “IJspaleis de Meester“. Vooral tijdens de ritten van Nuis op 13 en 23 februari worden veel mensen verwacht.

Delen
Zomerbiervaart

3 reacties

  1. Jenny Zwart

    Zoon van onze directe collega Roland Nuis. Onze beeldschermen staan bij zijn ritten aan . Gelukkig hebben we er twee. Dus kunnen ook nog onze werk doen. KJELD ZET HEM OP?

  2. Kjeld Nuis. Hij zou na zijn schaatsloopbaan, een uitstekende vervanger zijn als NOS sportverslaggever bij het schaatsen. Kjeld is rustig, wel bespraakt en heeft bovendien ook zijn uiterlijk mee……

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.