(Foto: Wikipedia).

Topschaatser Kjeld Nuis geeft startschot Singelloop

Topschaatser Kjeld Nuis geeft op vrijdag 20 april het startschot van de 43e Leidsch Dagblad Singelloop, zo meldt het Leidsch Dagblad. Nuis is geboren in Leiden en opgegroeid in Zoeterwoude. Inmiddels is hij wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter. Komende weken komt hij voor Nederland op deze twee afstanden uit op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

De organisatie van de Singelloop probeerde Nuis al eerder als starter naar Leiden te halen, maar dit bleek toen niet te combineren met het drukke programma van de schaatser. Dit jaar heeft hij laten weten ondanks de drukte na de Spelen, toch tijd vrij te willen maken voor het evenement.

Schaatsliefhebbers kunnen de komende twee weken de Olympische afstanden onder andere volgen in Café de Meester in Zoeterwoude. Dat wordt omgebouwd tot “IJspaleis de Meester“. Vooral tijdens de ritten van Nuis op 13 en 23 februari worden veel mensen verwacht.

Leiden Sport singelloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×