NS gaat schade bommelding verhalen op daders

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat de schade van de bommeldingen van afgelopen donderdag verhalen op de dader of daders, als deze tenminste worden gepakt. Vele tienduizenden reizigers strandden donderdag toen drie verschillende meldingen het treinverkeer platlegden in Amsterdam, Roosendaal en Leiden. “De dader kan een schadeclaim tegemoet zien”, aldus een woordvoerster van de NS.

Reizigers die meer dan een halfuur vertraging opliepen door de meldingen kunnen een deel van hun reiskosten vergoed krijgen van de NS. Die regeling geldt altijd bij vertragingen, dus ook nu. De NS heeft geen idee hoeveel mensen hun reiskosten terug zullen vragen. De NS heeft verder schade geleden door materieelkosten en de inzet van extra personeel.

Advertentie

Leiden bommelding-cs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×