Wethouder Alexander Geertsema en Pieter Jeroense, het nieuwe hoofd communicatie van de gemeente, proosten op de nieuwe website. (Foto: Chris de Waard).

Leiden.nl kampt nog met kinderziektes

De nieuwe gemeentelijke website www.leiden.nl is vanmiddag door wethouder Alexander Geertsema in gebruik genomen. De afgelopen weken draaide de site al proef via het interne netwerk van de gemeente. In die periode zijn nog aanpassingen gedaan aan de hand van de eerste ervaringen van gebruikers. De site, die alles bij elkaar zo’n 170.000 euro heeft gekost, blijkt echter nog niet vlekkeloos te werken. Zo werkt de site alleen goed in Internet Explorer van Microsoft en wie op zoek gaat naar verslagen van raadsvergaderingen krijgt een foutmelding.

Dat niet iedereen onverdeeld gelukkig is met de nieuwe website van de gemeente, blijkt ook uit de reacties die bezoekers van Sleutelstad.nl geven. Zo schrijft iemand: “Als de site op een vrije middag gratis in elkaar geflanst was door een hobbyist met te weinig beschikbare tijd zou mijn kritiek milder zijn uitgevallen.” Ook Chris Verplancke, directeur van de Stichting Stadsparkeerplan die onder andere het parkeerterrein aan de Haagweg exploiteert, staat nog niet te juichen: “Parkeren in Leiden blijft ver onderbelicht op de nieuwe site”.

Eltjo Meijer, voorzitter van de Leidse Cliëntenraad, vindt de nieuwe site slechter dan de oude: “Het is niet duidelijk wat er nu verbeterd is, buiten de kleuren. Verslechterd is er wel iets: veel bestuurlijke informatie is opeens niet meer beschikbaar en ook de SOZA-pagina is afgeslankt tot een non-informatief niets. Verder mis ik nog steeds raadsstukken, rapporten, adviezen e.d., zoals die op de websites van de meeste andere gemeenten wel te vinden zijn. Het zal allemaal wel te maken met Leidse bestuurlijke vertroebeling.”

VVD-raadslid Frederik Zevenbergen neemt het voor zijn wethouder op: “Een site bouwen is één, een goeie content kost veel tijd en moeite, dus geef de mensen ook de kans om er iets van te maken.”

Leiden leiden.nl


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×