D66 plaatst 'geheimen van de stad' op internet

“Raadsstukken zijn onderhand de bestbewaarde geheimen van de stad.” Met die uitspraak verwoordde raadslid Peter Bootsma dinsdagavond de kritiek van de D66-fractie op het trage tempo waarin het gemeentelijke internetbeleid zich ontwikkelt. “In het voorjaar heeft de gemeenteraad de nota internetbeleid al besproken. Het motto van wethouder Geertsema was toen ‘je vindt het snel op Leiden.nl’. Nou, je vindt er dus helemaal niks.” Uit onvrede heeft D66 nu alle raadsstukken op internet gezet.

Via de site van D66 Leiden zijn de vergaderstukken voor de raads- en commissievergaderingen voortaan in te zien op www.d66leiden.nl/raadsstukken. Wethouder Geertsema vindt het D66-initiatief weliswaar een ‘fijne service’, maar wijst erop dat het systeem dat hij in zijn hoofd heeft toch wel meer meer inhoudt dan het ‘simpelweg op internet zetten van wat losse documenten’. “Vraaggestuurd zoeken is een essentieel onderdeel van wat de burgers kunnen verwachten,” aldus Geertsema. “Als je op Aalmarkt zoekt moet je alles vinden vanaf het moment dat stukken digitaal bewaard zijn.”

Advertentie

Leiden leiden.nl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×