Stemwijzer voor Europese Verkiezingen

Op 10 juni aanstaande worden de Europese Verkiezingen gehouden. Net als bij eerdere verkiezingen zet het Miniserie van Binnenlandse Zaken de speciale verkiezingssite www.ukomttochook.nl in om informatie over de verkiezingen te geven en de opkomst te bevorderen. Die is bij de verkiezingen voor het Europarlement traditioneel laag. De laatste keer kwam nog geen 30% van de kiezers op. Net als bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de Provinciale Staten is er ook nu weer een stemwijzer samengesteld die twijfelaars kan helpen een keus te bepalen.

Bij de Kiesraad in Den Haag hebben zich vijftien politieke partijen aangemeld die in Nederland willen meedoen aan de Europese verkiezingen op 10 juni. De partijen konden tot woensdag hun kandidatenlijsten inleveren. Naast bestaande partijen in de Tweede Kamer en het Europees parlement, zijn er ook enkele nieuwkomers zoals Leefbaar Europa, en Nieuw Rechts. Europees topambtenaar Van Buitenen, die vier jaar geleden met onthullingen over fraude de Europese Commissie ten val bracht, doet ook met een eigen partij mee aan de verkiezingen.

Advertentie

Leiden stemwijzer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×