SP stelt vragen over RijnGouweLijn

De Leidse SP-fractie heeft vragen aan het college gesteld over de RijnGouweLijn. Volgens het Leids Dagblad heeft het kabinet in de Nota Ruimte haar twijfels uitgesproken over de komst van de RijnGouweLijn. “Nader onderzoek moet aantonen of de lightrailverbinding de beste oplossing is voor de vervoersproblemen in de regio”, zo zou te lezen staan in de nota. De SP wil weten of het College bekend is met die passage en wat voor consequenties dat heeft voor het tracĂ© door de Leidse binnenstad. Omdat het rijk blijkt te twijfelen over de RGL en er momenteel een slechte economische conjunctuur is, vraagt de SP zich ook af of het niet verstandiger zou zijn om te wachten met het instellen van een Leids projectbureau, totdat het ‘nader onderzoek’ is afgerond.

 

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×