Koninklijk beeld op Stadhuisplein

Een week na koninginnedag ‘staat’ het er nog steeds in vol ornaat. Het uitgebeitelde naakte mannenlichaam ‘the Fallen Faggot‘ op het Stadhuisplein. Een groep Leidse kunstenaars kondigde op 30 april aan een standbeeld van Beatrix te zullen maken. Dat men iets heel anders van plan was, werd pas in de loop van de dag duidelijk en het resultaat is vooralsnog te bezichtigen voor het Stadhuis. Het beeld is met een diepe stalen paal in de grond bevestigd en is zo één, twee, drie niet te verwijderen. Eerder plaatste de groep beelden op het strand bij Katwijk en in het Plantsoen in Leiden. De naam van de groep beeldhouders: Uitschot! (Foto: Chris de Waard).

Advertentie

Leiden uitschot


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×