Renovatieproject K.U.T: Nieuw leven voor kunstwerken

1

Het Leidse beeldhouwers collectief Kunst Uitschot Team (K.U.T.) dat vooral in de eerste jaren van deze eeuw onder leiding van Merijn Tinga en Joost Haasnoot naam maakte in Leiden en omgeving door op allerlei plekken illegaal beelden te plaatsen, heeft na jaren van stilte opnieuw een sculptuur geplaatst. In het Polderpark Cronesteyn staat sinds gisteren een hernieuwde en gepimpte versie van de ‘gameboom’ die het K.U.T in 2005 op eigen beweging plaatste.

De oude versie van de massief eikenhouten spelcomputer was bedoeld als uitlaatklep voor Game-verslaafde Leidse kinderen. “Nu, veertien jaar later, is de wereld veranderd. Games speel je op je telefoon en juni 2019 was de warmste maand ooit gemeten op aarde. Daarom een vernieuwde Gameboom met extra spelelementen. Inzet is de aarde,” aldus de kunstenaars.

“Met kutters van het eerste uur zijn we een hobby-renovatieproject begonnen,” zegt Tinga desgevraagd. “Hierna gaan we andere werken aanpakken.”

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline