Burgemeester Lenferink poseerde op koninginnedag nog met Uitschot bij 'The Fallen Fagot'. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leefbaar Leiden stelt vragen over illegale beelden

Leefbaar Leiden heeft het college gevraagd hoe men om wil gaan met de her en der illegaal in de stad geplaatste beelden van de Leidse kunstenaarsgroep Uitschot. Wat Leefbaar Leiden daar zelf van vindt is niet duidelijk. Desgevraagd laat Leefbaar-raadslid Daniël Van Schoonderwoerd Den Bezemer weten tegen ‘een politiestaat waarin je alles maar wil verbieden’ te zijn. “Maar misschien moet de APV aangepast worden.”

De leefbaren willen verder van het college weten of de illegale beelden een ongewenste situatie opleveren. Bijvoorbeeld ten aanzien van kunstenaars die wel een vergunning aanvragen. Ook wil Van Schoonderwoerd weten welke maatregelen het college gaat nemen tegen Uitschot en het illegale beeld op het Stadhuisplein.

Leiden uitschot


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×