Petitie voor behoud beelden

“Laat Leiden de beelden behouden!” Onder die noemer is het Leidse Kunst Uitschot Team een actie voor het behoud van de illegaal geplaatste beelden begonnen. De gemeente heeft deze week laten weten de houten beelden van Kunst Uitschot Team weg te willen halen. De kunstenaars zijn niet verrast dat de gemeente Leiden de beelden wil weghalen: “De gemeenteraad benadrukt hiermee weer eens hoe gezapig en preuts ze zijn op kunstgebied”.

Heren en dames van de gemeenteraad: “Het gaat niet om vergunningen; het gaat om de Kunst! De Kunst van het beeldhouwen. De Kunst van het neerzetten en het publiek verrassen! Het gaat om jullie eigen unieke en verfrissende: Leidse Kunst Uitschot Team!,” aldus de Leidse beeldhouders in een oproep aan de Leidse gemeenteraad.

Via de website van het Kunst Uitschot Team, www.uitschot.com, kunnen voorstanders van de beelden een petitie tekenen. In de Leidse horeca zijn de afgelopen dagen flyers verspreid met een oproep om de petitie te tekenen.

Advertentie

Leiden uitschot


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×