Agenten bewaakten op 25 maart het afgesloten deel van station Leiden Centraal waar de 'bom' is gevonden. (Archiefoto: Chris de Waard).

Politie arresteert bommelders Leiden Centraal

De recherche denkt de zaak rondom de valse bommelding op het Leidse Centraal Station van 25 maart te hebben opgelost. Vier verdachten, waarvan er drie uit Leiden komen en één uit Voorhout, werden op 1 en 4 juni door de politie aangehouden. Tegenover de politie bekenden zij de bommelding te hebben gedaan. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De NS kondigde eerder al aan de schade op de daders te zullen verhalen, mochten deze opgespoord worden. Dat is dus nu gebeurd.

Op donderdag 25 maart kreeg de politie rond 22.15u de melding dat er een bom was geplaatst op het Centraal Station in Leiden en dat deze dezelfde avond nog zou afgaan. Naar aanleiding van de melding werd er een groot aantal medewerkers van diverse hulpdiensten ingezet. Zo werd de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld, nadat de politie een verdacht pakketje op het station had gevonden. Het station werd enkele uren ontruimd en het treinverkeer werd stilgezet. Later bleek het om een valse melding te gaan.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar de bommelder. De verdachten konden worden aangehouden na getuigenverklaringen en stemherkenning op een bandje dat van de melding was gemaakt. De politie en het Openbaar Ministerie tillen zwaar aan deze zaak, onder andere omdat er grote schade is toegebracht aan reizigers, de NS, andere hulpdiensten en natuurlijk de politie zelf.

Het recherche-onderzoek duurt nog voort.

Advertentie

Leiden bommelding-cs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×