Intrekking terrasvergunning dreigt voor Leidse café's

Burgemeester Lenferink heeft drie cafés in de binnenstad een waarschuwing gegeven voor het overtreden van de regels rond de verruimde openingstijden van de terrassen. De overtredingen zijn geconstateerd bij De Bonte Koe (Hooglandsekerk-choorsteeg), De Uyl van Hoogland (Nieuwstraat) en De Branderij (Middelweg). Als de café’s binnen twee maanden opnieuw de fout ingaan, krijgen ze een rode kaart en verliezen daarmee hun terrasvergunning voor een periode van maximaal twee weken helemaal.

Afgelopen dinsdag is geconstateerd dat de drie café’s de sluitingstijd die voor doordeweekse dagen geldt (24.00 uur), ruimschoots overtreden hebben. Om 1.30 uur waren de terrassen nog geopend. De gemeente zal in het belang van omwonenden streng controleren om ervoor te zorgen dat horeca-inrichtingen zich strikt aan de regels houden. Wanneer binnen twee maanden nogmaals een overtreding wordt geconstateerd, volgt een rode kaart. Dit betekent dat de terrasvergunning voor maximaal twee weken ingetrokken wordt.

Café’s die hun terras een derde keer te lang openhouden verliezen hun terrasvergunning definitief.

Advertentie

Leiden terrassen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×