Terrastarieven twee keer zo hoog

Leidse terrashouders gaan voortaan twee keer zoveel betalen dan voorheen. Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad is gisteren akkoord gegaan met het derde tariefsvoorstel dat wethouder Geertsema binnen korte tijd aan de raad heeft gedaan. Enkele weken geleden werd duidelijk dat de precariorechten voor de Leidse terrassen met 600% zouden stijgen. Dat leidde tot verzet van de horeca-ondernemers die het vertrouwen in Geertsema opzegden. Ook de gemeenteraad bleek verdeeld en vond de verhoging wel erg fors. Een tweede voorstel van Geertsema ging uit van een verhoging met 250 tot 300%. Ook daar hadden veel fracties in de Leidse raad nog moeite mee.

Afgelopen vrijdag kwam het college met het derde voorstel; een verdubbeling van de tarieven. Daarmee zou Leiden op het landelijk gemiddelde van 29,50 euro per vierkante meter terras komen. Met dit derde voorstel is een raadsmeerderheid nu dus akkoord gegaan.

Leiden terrassen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×