Wethouder van Delft maakte vanmiddag een fikse versoepeling bekend van de regels die gelden voor terrassen in het centrum van Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Leiden draait strenge terrasregels terug

De uitstraling die horecabedrijven willen geven aan hun uitspanning wordt weer leidend bij de terrasregels. De gemeente Leiden draait een flink deel van de strenge terrasregels die enkele jaren geleden werden ingevoerd weer terug. Kleurtjes mogen weer, alleen geen fluorescerende, en ook picknicktafels zijn weer welkom op de terrassen in het historische centrum.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over de versoepelde terrasregels.

Met het nieuwe beleid komt wethouder Van Delft een verkiezingsbelofte na, want de knellende regels waarbij de Leidse terrassen vooral moesten bestaan uit gelijksoortige bruine rotanstoeltjes werden door velen als veel te rigide ervaren. In haar eerst interview als wethouder zei Van Delft vorig jaar na de verkiezingen al over de kleuren van terrasmeubilair: “Roze of groen, gewoon doen!” Dat maakt ze nu waar.

Dende
een van de ‘slachtoffers’ van de strenge regels was enkele jaren geleden restaurant Dende. Eigenaar Hein Martens had een terras met rode en zwarte stoeltjes. Die moesten weg. Uit protest plaatse hij toen een roze stoel tussen de uniforme nieuwe stoelen van destijds. “Maar toen Van Delft vorig jaar haar uitspraak deed over roze en groene stoeltjes ben ik mijn inrichting al daarop gaan aanpassen. Vorig jaar groene en roze parasols, dit jaar gewoon een terras ingericht zoals ik dat mooi en gezellig vind. De roze stoel is er toen ook uit gegaan. Dat was immers een protestactie en niet perse iets wat ik super mooi vond. Past helemaal binnen de nu eindelijk gepresenteerde regels, dus daar ben ik alleen maar blij mee.”

Advertentie

Leiden Politiek terrassen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×