Foto's: Chris de Waard.

Enorme belangstelling voor derde Rembrandt Gala

Na twee succesvolle Rembrandt Gala’s lijkt de doelstelling van de gelijknamige stichting, de regio warm laten lopen voor de grootse Rembrandtviering in 2006, al voor een groot deel gehaald te zijn. Rembrandt doet steeds meer harten sneller kloppen, getuige de enorme belangstelling voor de derde editie van het gala dat op 6 november wordt gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Ruim driekwart van de 2250 euro kostende tafels is nu al gereserveerd. Met de opbrengst gaat de stichting zorgen voor ‘een blijvende herinnering aan de jonge Rembrandt’. Of dat een standbeeld wordt, of bijvoorbeeld een ets van Rembrandt, wordt pas later in overleg met de sponsoren besloten. Als bijzondere act staat dit jaar een stuk uit het theaterspectakel The Lion King op het programma van het Rembrandt Gala.

Tijdens de bijeenkomst voor sponsoren en pers werd maandagmiddag ook alvast een tipje van de sluier opgelicht over het programma van het derde Rembrandt Gala. Daar zal evenals vorig jaar weer een veiling worden gehouden door Veilinghuis Christie’s en ook Rembrandt-kenner Theo Laurentius (bekend van o.a. Tussen Kunst & Kitsch) zal acte de presence geven. De 27-jarige Canadese sopraan Hélène Guilmette, ze werd tweede op het Koningin Elisabethconcours, geeft een uitvoering tijdens het diner. De avond wordt feestelijk afgesloten met een swingende band en een bekende Nederlandse artiest.

Leiden rembrandtgala


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×