Spectaculair ballet opent Rembrandt Gala

Meer dan negentig jonge balletdansers van het Haags Koninklijk Conservatorium openen op 8 november op spectaculaire wijze het tweede Rembrandt Gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Voorzitter van de stichting Rembrandt Gala, Chris Verplancke, is zeer trots op dit tweede gala, georganiseerd voor de viering van het internationale Rembrandtjaar in 2006.

Het belooft een groot feest te worden in Noordwijk. Na de spectaculaire opening speelt tijdens het diner de winnaar van het Belgische Laureaat Koninklijk Elisabeth Concours. De Italiaanse pianist Roberto Giordano kent grote bekendheid in de klassieke wereld. Hij studeerde in Italië en Parijs en won vele internationale prijzen, zo ook het Laureaat in juni dit jaar. Giordano komt door medewerking van de hoofdsponsor van het Rembrandt Gala, Fortis Bank, naar Noordwijk.

Het Gala wordt omlijst door een tentoonstelling van Leidse nazaten van Rembrandt de kunstschilders Evert van Segelen en Casper Faassen Een van de schilderijen, getiteld ‘De Jonge Rembrandt’, van de hand van Van Segelen, wordt deze avond geveild door Job Ubbens, de chairman van het veilinghuis Christies in Amsterdam. Huis ter Duin heeft het luxe diner met een knipoog afgestemd op het thema van de avond. Hierna kan men genieten van de swingende band U-Dance en meezingen met een optreden van de Dutch Diva’s: Sandra Reemer, Marga Bult en Sjoukje Smit.

Het Rembrandt Gala is vanwege grote belangstelling al enige weken uitverkocht. In totaal zijn er 520 plaatsen verkocht. Er zijn tafels gekocht door grote bedrijven uit het hele land. Deze regio is daarbij breed vertegenwoordigd door met name ondernemers, politici en burgemeesters. De opbrengst van het Gala wordt geschonken aan de stichting Herdenking Rembrandt. Deze stichting heeft tot doel het terugbrengen van Rembrandt in Leiden. De eerste jaren wordt de opbrengst aangewend voor de internationale viering van het Rembrandtjaar in 2006.

Leiden rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×