Politiek blij met schrappen Boommarktgarage

Zowel oppositie als coalitiepartijen reageren verheugd op de verrassende ontwikkeling in de Aalmarktplannen; het schrappen van de Boommarktgarage. GroenLinks-raadslid Rianne Becht is ronduit verheugd: “Je schrijft toch wel over het historisch gelijk van GroenLinks he,” alsdus het raadslid van de partij die van meet af aan het meeste moeite had met de komst van een parkeergarage in het centrum, terwijl het beleid er juist op is gericht om de binnenstad autoluw te maken. Ook de VVD kan goed leven met de verplaatsing van de garage naar het terrein bij de Morspoort, maar stelt wel enkele voorwaarden. Zo wil fractievoorzitter Leendert de Lange keiharde garanties dat beide projecten gelijktijdig gerealiseerd worden. “Anders zit je straks met een onbereikbare Aalmarkt. Je kan moeilijk tegen die winkeliers zeggen dat de eerste klanten pas over een paar jaar komen”.

Wethouder Hillebrand wil die harde garantie nog niet geven, maar zegt wel dat het absoluut de bedoeling is om zowel de Aalmarktplannen als de realisatie van de parkeergarage met woningen, kantoren en winkels bij de Morspoort gelijktijdig te laten plaatsvinden. Dat gebeurt in de periode 2006-2009. De komende periode wordt gebruik voor de uitwerking van alle plannen.

Ook de andere partijen reageren positief op de gewijzigde plannen. Onder hen Filip van As van de ChristenUnie en Jacques de Coo van LWG/De Groenen. Zij stemden, onder meer vanwege de Boommarktgarage, eerder tegen de Aalmarktplannen.

Advertentie

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×